Rockabilly couple sitting in a car. Outdoor photography.

En raggare utan bilintresse är inte en raggare. Många kanske till och med skulle gå så långt att säga att en raggare utan bil är ingen riktig raggare, men det är ju faktiskt så att alla inte har möjlighet att köpa en egen bil – just nu i alla fall. Bilar är hur som helst en av de viktigaste sakerna i en raggares liv och livsstil. Bilen är själva centrum för uppmärksamheten och det kan inte vara vilken bil som helst. Det ska vara gamla bilar och allra helst gamla amerikanare. Bilarna bör vara från mellan 1950-talet och fram till 1970-talen. Det ska vara kraft i motorerna och allra helst en V8-motor! Populära bilmärken inom raggarkulturen är exempelvis Cadillac, Chevrolet, Pontiac, Buick och AMC.

En raggare vill gärna ha en bil att vara stolt över. Den ska vara i bra skick och välputsad och varje raggare som har glädjen att äga en riktig raggarbil vårdar den ömt med både tvätt och service. Inga buskörningar där inte! Alla kanske inte har råd att köpa sin drömbil, men det kan vara värt att sälja guld eller något annat som man har liggande därhemma för att få bilen man drömmer om. Annars kan man alltid umgås med andra raggare och åka på bilträffar för att få njuta av motorer och blänkande lack, innan man får sin alldeles egna raggarbil.

Sveriges största bilträff med amerikanska bilar är Power Big Meet som arrangeras i Västerås. Varje år, den första helgen i juli, samlas mängder av

Havana, Cuba, January 18th, 2016: Classic American cars driving on the street. The old-styled American vehicles from 50s are the one of the most popular cars in Cuba.

raggare och andra bilintresserade för att festa loss i bilens tecken. Man glider sakta runt och visar upp sin bil eller ställer upp den så att andra kan komma och beundra underverket. Ibland tar man sig själv kanske en tur runt bland de andras bilar. Den sociala biten av bilträffar är viktig. Man pratar, umgås, dricker och äter lite gott. Lyssnar på musik från 50- och 60-talet. Andra cruisingar och bilträffar i Sverige är exempelvis Staffanstorps motorfestival, Cruisingen Lysekil, Midsommarrock i Dalarna, Sola Springmeet, Power Meet Hässleholm och Classic Car Week i Rättvik.