Ronny och Ragge är kanske det som många kommer att tänka på först när de hör ordet ”raggare”. Till utseendet är också dessa karaktärer, som ska föreställa parodier på raggarkulturen, kvintessensen av raggare, med blåjeans, gällivarehäng, jeansväst och polisonger. I övrigt var det dock många saker som Ronny och Ragge införde, och som inte har någon grund i den verkliga raggarkulturen. Det gäller till exempel många av de ord och uttryck som har smugit sig in i svenskan tack vare dessa klassiska karaktärer inom populärkuturen, som att ”pöka” (att ha sex), 800px-Petersettman”pökpåse” (kondom) och ”raggarballe med svängdörrar” (en varmkorv med bröd, bostongurka, räksallad, senap och ketchup). Ronny och Ragge var ständigt på jakt efter ett ”pök”, det vill säga en attraktiv kvinna, och det kanske inte är konstigt med tanke på att den subkultur de ska parodiera har fått sitt namn efter verbet ”att ragga”. Om man är mer framgångsrik i sitt raggande än Ronny och Ragge, och vill köpa sexleksaker eller andra saker som förbättrar sexlivet, kan man gå in på Vuxen.se. Ronny och Ragges eget sexliv förstörs däremot ofta av deras ärkefiende, Bernst-Gunnar, som har pengar och charm och som Ronny och Ragge anser stjäl deras ”pök” ifrån dem och saboterar deras ragg. Förutom deras ständiga jakt på pök karakteriserades Ronny och Ragge av ett något begränsat ordförråd, av att de alltid beställde Pucko till sin varmkorv och av ett speciellt uttal av vissa ord, kanske mest tydligt bilmärket Ford, som uttalades ungefär ”Fårrd”.

Skådespelarna bakom Ronny och Ragge var Peter Settman och Fredde Granberg, och karaktärerna förekom i en rad olika sammanhang. Bland annat medverkade de i tv-serien Byhåla, en komediserie som i sin tur var en parodi på tv-serien Storstad. De dök dock upp för första gången i ungdomsprogrammet Gerilla TV – Laijv som sändes under 1991. Här förekom sketcher som så småningom blev den egna serien Byhåla. Ronny och Ragge hade även en musikalisk karriär, och gav ut flera singlar och ett album, Let’s Pök!. Några av radarparets främsta hits under deras storhetsperiod, som varade mellan 1991 och 1993, var ”Brylcreme, stålkam och gällivarehäng”, ”Rara söta Anna”, ”De é sommar” och ”Köra fort som fan”.