Raggarkulturen är faktiskt mer än bara klassiska bilar och 50-tals kläder, det handlar om en livsstil som levs ut till både vardag och fest. Inte sällan har en äkta raggare även hemmet inrett i häftig raggarstil. Något som idag faktiskt kan vara riktigt trendigt. De senaste säsongerna har retrostilen nämligen dominerat bland inredningstrenderna. Att inreda som en raggare kan alltså vara helt rätt drag om du vill inreda lite annorlunda. Det behöver å andra sidan inte betyda att allting måste gå i renodlad 50-tals anda och utmärkande raggarstil. Knepet är att låta klassiska inslag från raggarkulturen kombineras med mer tidlösa retroprylar. Den skandinaviska designen är tidlös och passar bra att matcha med inredning från raggarkulturen.

Raggare är kända för att ägna stor tid med att meka sina bilar hemma på tomten. Tipset för dig som vill pimpa både hem och tomt i retrorätt raggarstil är att precis som raggarna, bygga och fixa själv. Att dricka öl hör en raggare till och varför inte börja inredningen med att bygga en helt unik bar? Det är inte alls så svårt som det kanske låter och du kan med fördel inhandla allt material på en och samma plats. Tipset är att införskaffa byggmaterial hos byggmax på nätet där du smidigt klickar hem varorna och dessutom till bra priser. En hemmabyggd bar på tomten eller altanen kommer bli sommarens snackis och en grym förfest till alla kommande bilcruisings-fester. För är det någon tillställning som hör sommaren till är det raggarnas bilparader. Det är dessutom en perfekt inspiration för dig som vill pimpa hemma med lite glad raggarstil. Ett tips är Power Big Meet där tiotusentals raggarfantaster möts upp i en enda stor fest med bullrande motorläten och glatt skålande. I den här artikeln återspeglar ett gäng sköna bilder Power Big Meet cruisingens härliga partystämning.

Raggarkulturen präglas av det som var typiskt för 50-talet när det kommer till färger, mönster och stil. Bardotrutiga- och prickiga tyger har alltid varit utmärkande trender inom raggarkulturen liksom starka färgskalor i röda- och rosa toner. I viss mån kan dock den genuina raggarstilen bli för mycket för den som själv inte är ett inbiten raggare. Tipset är då att välja ut element från den klassiska raggarstilen för att sedan kombinera med mer ren och modern inredning i retrostil. Att piffa inredningen med plysch och röda detaljer från raggarkulturen är ett kul inslag. Det gör sig riktigt bra med den här säsongens trendiga färger i jordnära toner. På så sätt är det enkelt att ge liv åt ett allt för tråkigt (läs minimalistiskt) rum i det moderna hemmet, men bara en liten dos raggarkänsla kan ett helt rum förändras. Att kombinera klassisk retrostil så som teakmöbler a la 50-talet med tidlös skandinavisk design är ett säkert kort.