Raggarträffar måste i dag klassas som en kulturell institution. Det är en hyllning till gamla bilar, till det maskulina, traditionella och svenska, och någon slags kritik mot etablissemanget. Och rörelsen är större än på många decennier. Hur lyckas man skapa en minnesvärd raggarfest/cruising/bilträff?

Fixa mer än öl

Det krävs generellt väldigt lite för en lyckad raggarfest eller raggarträff. Är alla på gott humör tenderar det mesta att sköta sig själv. Men vill man få ut det där lilla extra som gör träffen minnesvärd, och vinna över tråkmånsarna – då krävs det lite planering.

Dryckesutbudet är en del. Öl och raggare är en helig kombination, men för att skapa en raggarfest som är kul för alla bör utbudet utvidgas. Beställ hem några flaskor vitt och rött vin från vinoteket.se och du gör direkt din fest mer inkluderande. Du kan muttra och tjura vid sidan om hur öl är bäst, men var nöjd med tanken att du gjort något gott för alla.

Så klart ska du också alltid ha några alkoholfria alternativ. Kan du erbjuda hjältarna som kör de fantastiska veteranbilarna på cruisingen, blir du direkt sedd som en autentisk och seriös festarrangör.

Håll det enkelt och lita på din passion

Alkoholpreferenser är en brasklapp som bör raderas från alla gemensamheter. Och raggarkulturen är den som bör vara först. För det handlar inte om alkoholen. Njut av bilarna, människorna, kläderna och historien – och låt drickan vara en fotnot. Vill du verkligen framhäva raggarkulturens positiva sidor på din raggarfest så prioritera det som spelar roll.